14.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodRealityPrenájom apartmánov cez Airbnb v Bratislave: Príležitosť na zisk v roku 2023?

Prenájom apartmánov cez Airbnb v Bratislave: Príležitosť na zisk v roku 2023?

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Bratislava sa radí medzi najatraktívnejšie európske destinácie pre investície do apartmánov určených na prenájom cez Airbnb. Podľa údajov spoločnosti Airbnb sa v roku 2022 počet rezervácií zvýšil o neuveriteľných 25 % a očakáva sa ďalší rast v roku 2023. Tento trend poukazuje na to, že prenájom apartmánov je výhodnou investíciou pre slovenských aj zahraničných investorov.

Aby sme vám poskytli podrobné informácie o tomto investičnom segmente, obrátili sme sa na spoločnosť Smart Business Operations, s.r.o., ktorá ponúka komplexné služby súvisiace s prenájmom apartmánov cez Airbnb.

Výhody investovania do apartmanov

Investovanie do prenájmu apartmánov cez Airbnb v Bratislave má mnoho výhod. Na základe našich analýz sme zistili, že Bratislava ako hlavné mesto Slovenska pravidelne láka veľký počet turistov. V roku 2022 sme zaznamenali nárast dopytu po krátkodobom ubytovaní o 25 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Tento rast naznačuje, že existuje stabilný dopyt po apartmánoch v Bratislave, čo predstavuje skvelú príležitosť pre investície.

Prečo sa oplatí investovať ?

Investori môžu generovať pravidelný a stabilný príjem z prenájmu cez Airbnb. Okrem toho môžu profitovať z rastu hodnoty nehnuteľností. Podľa štatistík za posledných päť rokov sa priemerná cena bytov v Bratislave zvýšila až o 9 % ročne. Tento rastový trend sa očakáva aj v budúcnosti, čo znamená, že investori môžu dosiahnuť vyšší kapitálový zisk pri predaji svojej nehnuteľnosti.

luxury and modern yellow living room with sofa and 2023 03 13 22 49 00 utc

Koľko peňazí môžete získať zo svojej nehnuteľnosti cez Airbnb?

Koľko peňazí dokáže zarobiť apartmán? Naša analýza ukazuje, že priemerný výnos z investície v Bratislave sa pohybuje okolo 8 % ročne.

Presná suma peňazí, ktorú môžete zarobiť z prenájmu vášho apartmánu cez Airbnb, závisí od rôznych faktorov, ako je poloha, veľkosť, vybavenie a aktuálne trhové podmienky.

Výzvy investovania do prenájmu cez Airbnb

Je však potrebné mať na pamäti aj výzvy, ktoré môžu s touto investíciou súvisieť. Regulačné obmedzenia týkajúce sa prenájmu cez Airbnb sa v rôznych krajinách a mestách líšia. Preto je dôležité dôkladne sa oboznámiť s platnými predpismi a pravidlami v Bratislave.

Okrem toho je nutné investovať do kvalitného a konkurencieschopného ubytovania a poskytovať dostatočnú údržbu a služby hosťom. To vyžaduje čas a úsilie, a preto môže byť výhodné zvážiť profesionálnu správu ubytovania od skúsených spoločností ako je napríklad Smart Business Operations, s.r.o..

Ďalším faktorom, ktorý treba zvážiť, je konkurencia na trhu. S nárastom popularity Airbnb sa zvyšuje aj počet apartmanov v Bratislave. Pre úspešnú investíciu je preto dôležité ponúknuť unikátne a kvalitné ubytovanie, aby ste prilákali hostí a udržali si konkurencieschopnosť. Nezabudnite, že vaša investícia začína vyberom správnej lokality.

Záver

Napriek týmto výzvam je investovanie do apartmánov v Bratislave stále lákavou investičnou príležitosťou. V roku 2022 dosiahla priemerná obsadenosť apartmánov v Bratislave cez 70 %. Podľa našej analýzy môžeme s istotou vyhlásiť, že priemerná návratnosť investície sa pohybuje od 5 do 7 rokov.

V závere by sme zdôraznili, že investovanie do prenájmu apartmánov cez Airbnb prináša investorom výhody, ako je pravidelný mesačný príjem. Avšak je dôležité zvážiť všetky aspekty tejto investície.


Foto: elements.envato.com

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber

8 KOMENTÁRE

  1. Som skeptický ohľadom tohto biznisu, investície. Ako je to s daňami a účtovníctvom? Musím platiť daň z príjmov z prenájmu? Ako dokladujem svoje príjmy a výdavky? Ako je to s DPH? Čítal som, že prenájom nehnuteľnosti určenej na bývanie nie je predmetom DPH1, ale nie som si istý, či to platí aj pre Airbnb.

  2. Ďakujem za tento článok, bol veľmi poučný a inšpiratívny. Mám malý apartmán v Bratislave, ktorý som kúpil ako investíciu, ale zatiaľ som ho neprenajímal. Po prečítaní tohto článku som sa rozhodol, že to skúsim cez Airbnb a uvidím, ako to pôjde. Dúfam, že to bude stáť za to.

  3. Som zvedavý, ako sa bude vyvíjať tento trh v budúcnosti. Článok hovorí, že dopyt po ubytovaní v Bratislave rastie, ale čo ponuka? Nie je už teraz príliš veľa apartmánov na Airbnb v Bratislave? Nebude to mať negatívny vplyv na ceny a konkurenciu? Ako sa budú prispôsobovať zákony a regulácie tomuto fenoménu?

  4. Som veľký fanúšik Airbnb, pretože mi to umožňuje cestovať po svete za rozumné peniaze a zároveň zažiť autentickú atmosféru miest, ktoré navštevujem. V Bratislave som bola už trikrát a vždy som si našla skvelé ubytovanie cez Airbnb. Mám len dobré spomienky na toto mesto a jeho ľudí.

  5. Prenájom cez Airbnb nie je pre každého. Je to zodpovednosť a záväzok voči hosťom, ktorí očakávajú určitú úroveň služieb a pohostinnosti. Tiež je to riziko, pretože nikdy neviete, koho privítate vo svojom dome. Môžu vám spôsobiť škodu, ukradnúť vám veci alebo vás ohroziť. Ja osobne by som si to nedovolil.