13.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyČínsky realitný gigant Country Garden pozastavil obchodovanie s akciami v Hongkongu

Čínsky realitný gigant Country Garden pozastavil obchodovanie s akciami v Hongkongu

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Krízou zasiahnutá čínska developerská spoločnosť Country Garden pozastavila obchodovanie so svojimi akciami na hongkonskej burze. Toto pozastavenie prichádza po tom, ako spoločnosť odložila zverejnenie svojich ročných finančných výsledkov. Country Garden uviedla, že potrebuje viac času na zhromažďovanie informácií, keďže reštrukturalizuje svoje dlhy. Spoločnosť minulý rok nesplatila svoj zahraničný dlh a čelí návrhu na zrušenie.

Country Garden nie je jedinou developerskou spoločnosťou v Číne, ktorá čelí problémom. V januári hongkonský súd nariadil likvidáciu konkurenčného realitného giganta China Evergrande.

Čínsky realitný trh pod tlakom

Čínsky realitný priemysel čelí veľkému finančnému tlaku od roku 2021. Vláda zaviedla opatrenia na obmedzenie sumy, ktorú si môžu veľkí developeri požičať. Cieľom týchto opatrení je znížiť rast cien nehnuteľností a zabrániť vzniku bubliny. Niekoľko veľkých čínskych developerov, vrátane Evergrande a Country Garden, v posledných rokoch nesplatilo svoje dlhy.

Problémy na trhu s nehnuteľnosťami v Číne majú veľký vplyv na celú ekonomiku. Sektor nehnuteľností predstavuje približne tretinu HDP krajiny. Peking oznámil rôzne opatrenia v snahe zvýšiť dopyt po bývaní, avšak tieto opatrenia zatiaľ nemali výrazný vplyv.

Regulátori obviňujú Evergrande z podvodov

Minulý mesiac regulátor finančných trhov v Číne obvinil Evergrande a jej zakladateľa Hui Ka Yana z nafúknutia tržieb o 78 miliárd dolárov. Toto nafúknutie tržieb prebiehalo počas dvoch rokov predtým, ako firma nesplatila svoj dlh. Pevninská spoločnosť Hengda Real Estate, ktorá je súčasťou Evergrande Group, dostala pokutu 583,5 milióna dolárov. Pán Hui čelí doživotnému zákazu vstupu na čínske finančné trhy.

Situácia na čínskom realitnom trhu je zložitá a má ďalekosiahle dôsledky. Problémy v tomto sektore predstavujú vážnu hrozbu pre stabilitu čínskej ekonomiky a globálne trhy.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber