14.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodInvestovanieNebojte sa investovať do akcií S&P 500 aj keď sú na vrchole:...

Nebojte sa investovať do akcií S&P 500 aj keď sú na vrchole: História ponúka povzbudenie

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Akciové trhy v roku 2024 zažívajú rekordný rok. Investori, ktorí do tejto býčej fázy nenaskočili, sa obávajú zmeškaných príležitostí, kým tí, ktorí už investovali a držia pozície, sa strachujú blížiaceho sa konca rastu. História však ukazuje, že investovanie aj na historických maximách môže priniesť zisky.

S&P 500 má tendenciu rásť aj po dosiahnutí maxima

Analýza historických dát prináša prekvapivé zistenia. Index S&P 500, sledujúci 500 najväčších amerických firiem, má tendenciu rásť aj po dosiahnutí maxima. V priemere sa index zvýšil o 14 % v roku nasledujúcom po dosiahnutí vrcholu.

Ešte optimistickejšie výsledky ukazujú dlhodobejšie analýzy. Podľa JPMorgan sa index S&P 500 v priemere obchodoval o 50 % a 80 % vyššie tri, respektíve päť rokov po dosiahnutí maxima. Tieto výsledky sú výrazne nad priemernými výnosmi z bežných investícií.

Ako investovať do S&P 500?


Investovanie do S&P 500 je skvelý spôsob, ako diverzifikovať svoje portfólio a profitovať z rastu amerického akciového trhu. Pri investovaní do S&P 500 existuje viacero možností, ako napríklad obchodovanie s akciami, investovanie do ETF, fondov, futures kontraktov a opcií.

Pre začiatočníkov je najjednoduchšie investovať do indexového fondu, ako napríklad Vanguard S&P 500 ETF (VOO), ktorý efektívnym nástrojom na diverzifikáciu portfólia a zníženie rizika. Fond sleduje výnosy indexu S&P 500 s minimálnymi poplatkami a umožňuje investorom profitovať z rastu celého trhu.


Investovanie do akcií je efektívny spôsob, ako zhodnotiť svoje peniaze. Aj keď je investovanie na historických maximách indexu S&P 500 spojené s určitým rizikom, história ukazuje, že toto riziko je kompenzované potenciálnymi ziskami.

Dôležité je investovať s rozumom a s ohľadom na svoje individuálne potreby a toleranciu k riziku. Informácie v tomto článku nie sú finančným poradenstvom.

Pred vykonaním akýchkoľvek investičných rozhodnutí sa vždy poraďte s kvalifikovaným finančným poradcom.

Zdroje: The S&P 500 index, Financeflashnews

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber