13.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyFinančná Budúcnosť Európy: MMF Nalieha Francúzsko a Taliansko na Šetrenie

Finančná Budúcnosť Európy: MMF Nalieha Francúzsko a Taliansko na Šetrenie

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Washington 19. apríla (TASR) – V súčasnej ekonomickej klíme Európy Medzinárodný menový fond (MMF) vyzýva Francúzsko a Taliansko, aby prehodnotili svoje rozpočtové stratégie a zaviedli výraznejšie šetrenie. Podľa najnovších správ by mali tieto krajiny zredukovať svoje výdavky viac, než sa pôvodne plánovalo. Na druhej strane, Nemecko dostalo zelenú na zvýšenie svojich investícií, čo by malo podporiť rast a inovácie v krajine.

Alfred Kammer, riaditeľ MMF pre Európu, v rozhovore pre agentúru Reuters poukázal na potrebu zastavenia “neefektívnych” talianskych príspevkov na ekologické renovácie, známe ako superbonusy, a francúzskych energetických dotácií, ktoré boli zavedené po ruskej invázii na Ukrajinu. Kammer zdôraznil, že Nemecko má dostatok fiškálneho priestoru na to, aby sa stalo lídrom v digitálnom pokroku a podpore verejnej infraštruktúry.

Tento týždeň MMF zhoršil prognózu vývoja nemeckej ekonomiky, predpovedajúc len mierny rast. Francúzska ekonomika tiež čelí revízii svojich rastových cieľov, s očakávaniami pomalšieho vzostupu, než sa predpokladalo.

V kontexte týchto výziev, Taliansko plánuje rozpočtový schodok na úrovni 4,3 % HDP na tento rok, s postupným znižovaním v nasledujúcich rokoch. Francúzsko, na druhej strane, upravilo svoj cieľ rozpočtového schodku na 5,1 % HDP, s ambíciou ďalšieho zníženia verejných výdavkov o 10 miliárd eur.

Tieto kroky odzrkadľujú snahu o dosiahnutie fiškálnej stability a zdravia v regióne, ktorý sa stále zotavuje z dlhodobých dopadov pandémie a geopolitických napätí. MMF zostáva kľúčovým hráčom v usmerňovaní ekonomických politík členských štátov, aj keď jeho odporúčania nie sú pre krajiny záväzné. Tento najnovší vývoj ukazuje na pokračujúcu potrebu prispôsobenia a flexibility v globálnom finančnom prostredí.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber