12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravySöder chce zrušiť zákaz spaľovacích motorov

Söder chce zrušiť zákaz spaľovacích motorov

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Mníchov, 22. apríla 2024 (TASR) – Predseda bavorskej CSU Markus Söder opäť ostro kritizuje plánovaný zákaz spaľovacích motorov v Európskej únii. Podľa neho by to bola katastrofa pre nemecký automobilový priemysel, ktorý je svetovou špičkou v tejto oblasti.

„Nemecké automobilky sú lídrami v konštrukcii spaľovacích motorov. Bolo by absurdné, aby sme sa tejto technológie zbavili a odovzdali ju iným krajinám,“ povedal Söder v rozhovore pre nedeľník Bild am Sonntag. „Zákaz spaľovacích motorov v roku 2035 je nesprávny a musí sa zrušiť,“ zdôraznil.

Söderove slová prichádzajú v čase, keď sa v Nemecku stupňuje debata o budúcnosti spaľovacích motorov. Minulý rok sa členské štáty EÚ dohodli na zákaze predaja nových áut s naftovými a benzínovými motormi od roku 2035. Toto rozhodnutie vyvolalo vlnu kritiky zo strany automobiliek a konzervatívnych politikov, ktorí argumentujú, že ide o príliš radikálny krok, ktorý ohrozí tisíce pracovných miest v automobilovom priemysle.

Söder sa tiež opiera o výsledky prieskumu verejnej mienky, ktorý ukázal, že 61 % Nemcov odmieta zákaz spaľovacích motorov. Podľa neho tento prieskum jasne ukazuje, že ľudia túto politiku nepodporujú.

„Musíme chrániť naše automobilky a ich pracovné miesta,“ povedal Söder. „Namiesto zákazu spaľovacích motorov by sme sa mali zamerať na vývoj ekologickejších technológií, ako sú napríklad syntetické palivá.“

Európska komisia plánuje v roku 2026 prehodnotiť plány zákazu spaľovacích motorov. Je možné, že pod tlakom kritiky a verejnej mienky sa toto rozhodnutie nakoniec zmení.

Zaujímavé fakty:

  • Nemecko je najväčším producentom automobilov v Európe.
  • V Nemecku automobilový priemysel zamestnáva priamo aj nepriamo viac ako 4 milióny ľudí.
  • Spaľovacie motory sú stále najbežnejším typom pohonu pre osobné automobily.
  • Syntetické palivá sú palivá vyrobené z obnoviteľných zdrojov energie, ktoré by sa dali používať v spaľovacích motoroch bez emisií CO2.
Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber