12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyTurkish Airlines smerujú k rekordnej flotile: Rokujú o nákupe 230 lietadiel od...

Turkish Airlines smerujú k rekordnej flotile: Rokujú o nákupe 230 lietadiel od Airbusu a Boeingu

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Istanbul, 30. apríla 2024 (TASR) – Turecká letecká spoločnosť Turkish Airlines chystá masívnu modernizáciu a expanziu svojej flotily. V rámci ambicióznych plánov na najbližšie desaťročie rokuje s Airbusom a Boeingom o nákupe viac ako 230 lietadiel.

Cieľom Turkish Airlines je zdvojnásobiť počet prepravených pasažierov do roku 2025 a stať sa jedným z popredných leteckých dopravcov na svete. Nákup nových lietadiel im pomôže posilniť pozície na lukratívnych trasách medzi Európou, Áziou a Afrikou.

V decembri 2023 už Turkish Airlines podpísali s Airbusom dohodu o nákupe 355 lietadiel A321 a A350. Aktuálne prebiehajú rokovania o nákupe ďalších 235 lietadiel od Airbusu a Boeingu.

Turkish Airlines zatiaľ nechcú prezradiť preferovaného výrobcu pre zvyšných 235 lietadiel. Podľa šéfa spoločnosti Ahmeta Bolata sa riadia „vyváženou politikou“ pri nákupe lietadiel od oboch výrobcov. Vzhľadom na súčasné problémy Boeingu sa Turkish Airlines neponáhľajú s konečným rozhodnutím a počkajú na vývoj situácie.

Nákup lietadiel je pre Turkish Airlines obrovskou investíciou. Spoločnosť bude musieť starostlivo zvážiť financovanie nákupu a zabezpečiť, aby jej dlh zostal na udržateľnej úrovni.

Ak sa Turkish Airlines podarí úspešne zrealizovať plánovaný nákup lietadiel, stane sa jedným z najväčších a najmodernejších leteckých dopravcov na svete. To prinesie benefity nielen pre samotnú spoločnosť, ale aj pre tureckú ekonomiku a cestovný ruch.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber