13.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodInvestovanie3 dividendové akcie s vysokým výnosom na dlhodobé investovanie

3 dividendové akcie s vysokým výnosom na dlhodobé investovanie

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Hľadáte akcie s vysokým dividendovým výnosom, ktoré môžete držať aspoň desať rokov? V tomto článku sa podrobne pozrieme na tri skvelé možnosti, ktoré ponúkajú atraktívnu kombináciu dividend a potenciálu rastu:

1. CVS Health (NYSE: CVS)

Kto je CVS Health?

CVS Health je americká spoločnosť zaoberajúca sa zdravotníctvom, ktorá prevádzkuje maloobchodnú sieť lekární CVS Pharmacy, vlastní poisťovaciu spoločnosť Aetna a spravuje lekárne pre zamestnávateľov a vládne programy. Spoločnosť má silnú pozíciu v troch kľúčových oblastiach:

  • Maloobchodný predaj liekov: CVS Pharmacy je najväčšou sieťou lekární v Spojených štátoch s viac ako 9 900 pobočkami. Ponúka širokú škálu liekov na predpis a voľnopredajných liekov, ako aj kozmetiku, zdravé potraviny a iné produkty.
  • Správa lekárskych benefitov: CVS Health Pharmacy Benefits Management (PBMM) je jedným z najväčších správcov lekárskych benefitov v krajine. Spravuje recepty pre viac ako 100 miliónov ľudí a pomáha zamestnávateľom a vládnym programom kontrolovať náklady na lieky.
  • Poisťovanie: Aetna je národná poisťovacia spoločnosť, ktorá ponúka širokú škálu poistných produktov pre jednotlivcov, rodiny a firmy. Patria sem zdravotné poistenie, poistenie života, poistenie zubov a poistenie zraku.

Aké sú výsledky CVS Health?

CVS Health v posledných rokoch dosahuje silné výsledky. V roku 2023 dosiahla spoločnosť tržby 290,9 miliardy USD a čistý zisk 8,2 miliardy USD. Dividendový výnos akcie je 4,7%, pričom dividenda rastie už 10 po sebe idúcich rokov.

Prečo investovať do CVS Health?

CVS Health je stabilná a zisková spoločnosť s rastúcim dividendovým výnosom. Má silnú pozíciu v troch kľúčových oblastiach zdravotníctva a je dobre postavená na rast v budúcnosti. Dočasné problémy v roku 2024 súvisiace so zmenami v systéme hodnotenia Medicare Advantage by mali byť dočasné a nemali by mať trvalý vplyv na dlhodobý výhľad spoločnosti.

Snimka obrazovky 2024 05 05 092028

2. Ares Capital (NASDAQ: ARCC)

Kto je Ares Capital?

Ares Capital je najväčšia americká spoločnosť pre rozvoj podnikania (BDC). BDC sú investičné spoločnosti, ktoré investujú do dlhu a kapitálu malých a stredne veľkých firiem. Ares Capital sa zameriava na pôžičky firmám na strednom trhu, ktoré sú pre veľké banky príliš riskantné. Spoločnosť má silnú históriu generovania vysokých výnosov pre svojich investorov.

Aké sú výsledky Ares Capital?

Ares Capital v roku 2023 dosiahla čistý zisk 813 miliónov USD na tržbách 1,7 miliardy USD. Dividendový výnos akcie je 9,2%, pričom dividenda rastie už 11 po sebe idúcich rokov.

Prečo investovať do Ares Capital?

Ares Capital je skúsená a zisková spoločnosť s vysokým dividendovým výnosom. Investuje do firiem na strednom trhu, ktoré majú potenciál pre rast, a má silnú históriu generovania vysokých výnosov pre svojich investorov. Je však dôležité poznamenať, že BDC sú rizikovejšie ako tradičné akciové spoločnosti, a preto by ste mali investovať len peniaze, ktoré si môžete dovoliť stratiť.

Snimka obrazovky 2024 05 05 092447

3. United Parcel Service (NYSE: UPS)

Kto je United Parcel Service?

Spoločnosť má silnú pozíciu v doručovaní malých balíkov a ponúka aj leteckú a námornú dopravu, ako aj logistické služby. V posledných rokoch sa UPS viac zameriava na logistiku v oblasti zdravotníctva, čo je odvetvie s vysokou maržou.

Aké sú výsledky United Parcel Service?

Výsledky spoločnosti UPS v roku 2024 boli zmiešané. Spoločnosť zaznamenala pokles zisku v dôsledku celoodvetvového poklesu a prevádzkových výziev. Avšak tržby spoločnosti naďalej rástli a spoločnosť je na dobrej ceste dosiahnuť svoje ciele do roku 2026. Dividendový výnos akcie je 4,4%, pričom dividenda rastie už 15 po sebe idúcich rokov.

Prečo investovať do United Parcel Service?

UPS je stabilná a zisková spoločnosť s dlhou históriou rastu dividend. Spoločnosť má silnú pozíciu v doručovaní malých balíkov a investuje do logistiky v oblasti zdravotníctva, čo je odvetvie s vysokým rastovým potenciálom. Aj keď spoločnosť v roku 2024 čelila výzvam, jej dlhodobý výhľad zostáva pozitívny.

Snimka obrazovky 2024 05 05 092144

Záver – atraktívne možnosti pre investorov, ktorí hľadajú akcie s vysokým dividendovým výnosom

CVS Health, Ares Capital a United Parcel Service sú všetky tri atraktívne možnosti pre investorov, ktorí hľadajú akcie s vysokým dividendovým výnosom a potenciálom rastu. Každá spoločnosť má svoje vlastné silné stránky a slabé stránky, takže je dôležité dôkladne preskúmať každú z nich pred investovaním.

Dôležité upozornenia

  • Tento článok nie je investičným poradenstvom a nemal by sa tak brať do úvahy. Pred investovaním do akejkoľvek akcie je dôležité urobiť si vlastný prieskum a zvážiť svoje individuálne investičné ciele a toleranciu voči riziku.
  • Výnosy z minulosti nie sú zárukou budúcich výsledkov.
  • Akcie s vysokým dividendovým výnosom môžu byť spojené s vyšším rizikom ako akcie s nižším dividendovým výnosom.
  • BDC, ako je Ares Capital, sú rizikovejšie ako tradičné akciové spoločnosti kvôli povahe investícií, ktoré uskutočňujú.

Foto: Envato, Seekingalpha

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber