16 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyMPRV a MZVEZ podpísali memorandum o podpore a propagácii vinárskeho sektora v...

MPRV a MZVEZ podpísali memorandum o podpore a propagácii vinárskeho sektora v SR

Date:

Najnovšie články

Francúzske vinice zasiahli mrazy, hrozí nedostatok vína

Paríž, 8. októbra (TASR) – Nečakané mrazy, ktoré postihli...

Čína zavádza odvetné clá na európsku brandy

Peking, 8. október (TASR) – V eskalujúcom obchodnom spore...

Čína neoznámila nové stimuly a sklamala trhy

        Peking 8. októbra (TASR) - Čína v utorok uviedla,...

Ceny ropy klesli po náraste: Obchodníci zbierajú zisky

Singapur, 8. október (TASR) - Po výraznom náraste cien...

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Bratislava 3. júna (TASR) – Memorandum o spolupráci v oblasti podpory a propagácie vinohradníckeho a vinárskeho sektora v SR podpísali v pondelok v Pezinku minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD). Ďalšími signatármi memoranda boli zástupcovia Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska (ZVVS), Cechu vinohradníkov a vinárov Slovenska, Občianskeho združenia Tokaj Regnum a Občianskeho združenia Autentista Slovakia.


        „Nemôže sa stať, aby na štátnej recepcii na ministerstvách, na úrade vlády, či na nejakom veľvyslanectve SR v zahraničí sme podávali španielske alebo talianske vína, keď máme vysokokvalitné slovenské vína. Dnešný podpis memoranda svedčí o tom, že chceme ďalej pokračovať, aby sme vinársky a vinohradnícky sektor podporili,“ priblížil Takáč.


        „Je dnes absolútne na mieste, aby sme aj v rámci našej ekonomickej diplomacie pomáhali vinárom, ale aj všetkým, ktorí ponúkajú vysokú kvalitu, sa presadiť v zahraničí a tým robiť dobré meno Slovensku,“ podčiarkol Blanár.


        ZVVS vníma podľa slov jeho výkonnej riaditeľky Jaroslavy Kaňuchovej Pátkovej mimoriadne pozitívne to, ako vláda pristupuje k vinohradníkom a vinárom. „Toto memorandum vnímam ako taký nadkrok, nadprácu celej vlády. Doteraz sme vnímali, že ak sme mali problém, ktorý presahoval hranice jedného ministerstva, tak nebol veľmi záujem o spoluprácu. Memorandum svedčí o tom, že je záujem celej vlády, v širokej perspektíve, riešiť naše problémy. Toto bude pre nás určite veľmi pozitívny krok a prístup v tom, aby sme vedeli prezentovať Slovensko ako vinohradnícku a vinársku krajinu,“ dodala Kaňuchová Pátková.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber