15.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyAuto: Japonské automobilky čelia novým obvineniam z manipulácií pri testoch

Auto: Japonské automobilky čelia novým obvineniam z manipulácií pri testoch

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Tokio 3. júna (TASR) – Automobilový priemysel v Japonsku čelí novým obvineniam z neférových praktík. Spoločnosti Toyota, Honda, Suzuki, Mazda a Yamaha podvádzali pri schvaľovacích testoch niektorých modelov, oznámilo v pondelok japonské ministerstvo dopravy. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a portálu orf.at.


Odhalenie podobného škandálu vlani na niekoľko týždňov spôsobilo zastavenie výroby v dcérskej spoločnosti Toyoty Daihatsu. Ministerstvo dopravy následne nariadilo kontroly všetkých domácich automobiliek.


Po prípade Daihatsu je veľmi poľutovaniahodné, že sa odhalili ďalšie pochybenia, ktoré podkopávajú dôveru v systém certifikácie vozidiel, vyhlásilo teraz ministerstvo. Piatim výrobcom nariadilo, aby na určitý čas zastavili dodávky dotknutých modelov.


Toyota zastavila predaj troch modelov v Japonsku. Spoločnosť oznámila, že v internom vyšetrovaní zistila nezrovnalosti týkajúce sa siedmich modelov, pričom štyri z nich sa už v Japonsku nepredávajú. Pri testovaní sa použili metódy, ktoré neboli v súlade s vládnymi normami, vysvetlila automobilka. Na bezpečnosť jazdy to podľa nej nemalo vplyv a stiahnutie vozidiel z trhu nebolo potrebné.


Honda uviedla, že zistila chyby pri testoch týkajúcich sa hlučnosti a výkonu motora. Výrobca tiež zdôraznil, že jeho vozidlá sú bezpečné a spĺňajú interné podnikové normy

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber