12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravySlovenskoÚPSVaR: Počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi v apríli klesol na 64.015...

ÚPSVaR: Počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi v apríli klesol na 64.015 osôb

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

 Bratislava 6. júna (TASR) – V apríli tohto roka sa počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi medzimesačne znížil o 562 na 64.015 osôb. V medziročnom porovnaní sa ich počet znížil o 2936. Vo štvrtok o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR.


        Najviac ľudí, ktorí prijímajú pomoc v hmotnej núdzi, bolo v apríli v Košickom kraji, a to 15.968. Najmenej ich bolo v Trenčianskom kraji, konkrétne 2553 osôb. Na úrovni okresov evidovali úrady práce najviac poberateľov v okrese Rimavská Sobota (3494), najmenej naopak v okrese Myjava (117).


        Viac ako polovicu prijímateľov, celkovo 32.913 osôb, tvorili uchádzači o zamestnanie evidovaní na úradoch práce. Najmenej poberateľov bez práce bolo v Bratislavskom kraji (310), najviac v Prešovskom (10.512) a Košickom kraji (9382).


        „Nedostatok pracovných príležitostí v regiónoch sa negatívne odráža na životnej úrovni ich obyvateľov. Aj to je dôvod, prečo už viac ako pol roka intenzívne pripravujeme a podporujeme cielené nástroje na podporu uchádzačov o zamestnanie v regiónoch. A vidíme, že pomáhajú,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD).


        Jedným z takýchto nástrojov je projekt Právo na prvé zamestnanie, na ktorý už úrady práce od začiatku apríla do začiatku júna odsúhlasili finančnú podporu vo výške 2,5 milióna eur. Viac ako 1,5 milióna eur z toho pôjde do Prešovského a Košického kraja.


        Aprílové štatistiky ÚPSVaR ukázali aj medzimesačný rast počtu poberateľov prídavkov na dieťa o 961 na 665.650 osôb. Príspevok pri narodení dieťaťa poberalo vo štvrtom mesiaci roka 3672 ľudí, teda o 23 viac ako v marci. Rodičovský príspevok dostalo 135.104 osôb, v medzimesačnom porovnaní teda o 440 menej. Celková suma všetkých vyplatených príspevkov bola v apríli viac ako 225 miliónov eur a medzimesačne sa zvýšila o takmer 1,5 milióna eur.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber