14.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodInvestovanieKiyosakiho Predpovede: hlúposť často bez logiky

Kiyosakiho Predpovede: hlúposť často bez logiky

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Robert Kiyosaki, autor bestselleru „Bohatý otec, chudobný otec„, patrí k najznámejším tváram investičného sveta. Jeho odvážne, no často kontroverzné predpovede mu priniesli slávu, ale aj kritiku. Pozrime sa bližšie na jeho najznámejšie predpovede a zhodnotíme ich vplyv.

Bitcoin nad 500 000 USDskoncilo to plačom

V roku 2017 Kiyosaki šokoval investičnú komunitu predpovedí, že cena Bitcoinu dosiahne 500 000 USD do konca roka 2020. Táto americká vízia však zostala nesplnená, keďže Bitcoin v danom termíne dosiahol cenu len okolo 42 000 USD. Napriek tomu tomuto Kiyosaki neodmietol priznať chybu a zdvojnásobil svoju vieru v Bitcoine, pričom ho označil za „budúcnosť peňazí“. Veľa investorov prišlo o svoje peniaze, lebo verili, že cena Bitcoinu dosiahne 500 000 USD.

Kolаps Globálneho Systému: Temná Vízia, Ktorá sa Nenaplnila

Okrem Bitcoinu Kiyosaki predpovedal aj kolaps celého globálneho ekonomického systému. V roku 2008 varoval pred „najväčším krachom v histórii„, ktorý mal zasiahnuť akciové trhy, realitný trh a dokonca aj americký dolár. Aj keď sa v tom čase globálna ekonomika ocitla v recesii, Kiyosakiho predpoveď o úplnom kolapse sa nenaplnila.

Kritika a Obrana: Dve strany Tej Istej Mince

Kiyosakiho kritici poukazujú na to, že jeho predpovede sú často nepodložené dôkazmi a opierajú sa skôr o jeho intuíciu a osobné názory. Často poukazujú na to, že Kiyosakiho sklony k dramatizácii a šíreniu strachu robia z neho skôr „celebritu“ v investičnom svete než spoľahlivý zdroj informácií.

Na druhej strane Kiyosakiho zástancovia oceňujú jeho odvahu ísť proti prúdu a spochybňujú zavedené investičné stratégie. Jeho knihy a semináre inšpirovali milióny ľudí k tomu, aby sa o investovanie začali zaujímať a vzali do rúk kontrolu nad svojimi financiami.

Záver: Spochybňovať a analyzovať

Je dôležité si uvedomiť, že Kiyosakiho investičné rady a predpovede by sa mali brať s rezervou. Pred investovaním do každej aktivity je vždy potrebné vykonať nový prieskum a ďalšie riziká. Kiyosaki môže slúžiť ako zdroj inšpirácie a motivácie, ale jeho slová by sa nemali brať ako investičné evanjelium.

Investovanie je komplexný proces, ktorý si vyžaduje zodpovedný prístup a racionálne uvažovanie. Namiesto slepého sledovania „prorockých“ výpovedí je dôležité analyzovať dostupné informácie, zhodnocovať riziká a formovať vlastné investičné stratégie.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber