15.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyNajnovšia robotická technológia zbaví pacienta dioptrií za 10 sekúnd

Najnovšia robotická technológia zbaví pacienta dioptrií za 10 sekúnd

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Bratislava 30. júla (TASR/OTS) – Femtosekundová laserová refrakčná operácia SMILE umožnila viac ako 10 miliónom ľudí zbaviť sa závislosti od okuliarov a kontaktných šošoviek, pričom záujem o bezbolestný zákrok sa neustále zvyšuje. Aj očné kliniky NeoVízia zaznamenávajú každoročný nárast dopytov, pričom počet pacientov, ktorí využívajú prémiový balík starostlivosti NeoSMILE, sa od roku 2015 takmer zdvojnásobil. Zo 45 000 operácií vykonaných na klinikách NeoVízia podstúpilo 9 000 kandidátov laserovú refrakčnú operáciu metódou SMILE. Najpokročilejšou metódou je SMILE PRO® pomocou najnovšieho femtolasera VISUMAX 800, ktorá umožňuje veľmi šetrne odstrániť dioptrie bez využitia skalpela len za 10 sekúnd. VISUMAX800 je prvý robotizovaný femtosekundový refrakčný laser na svete.

Metóda NeoSMILE PRO predstavuje najmodernejší a najdokonalejší spôsob 3. generácie, ako sa zbaviť obmedzujúcich korekčných pomôcok. Operácia, pri ktorej chirurg bezpečne odstráni dioptrie, spôsobila doslova revolúciu v oblasti refrakčnej chirurgie. Počas tohto zákroku pracuje femtosekundový laser pod povrchom. Laser separuje časť rohovky v tvare šošovky, čím umožní pacientovi s krátkozrakosťou alebo astigmatizmom, prípadne ich kombináciou, vidieť jasne. Metóda SMILE sa stala veľmi populárnou, úspešne zbavila 10 miliónov pacientov na celom svete ich dioptrií, čím im zabezpečila kvalitnejší a plnohodnotnejší život. Bez okuliarov sa už nemusia obmedzovať pri aktívnom športe, práci či ich každodenných aktivitách.

Najnovšia metóda umožňuje odstrániť dioptrie iba za 10 sekúnd

Zákrok sa vykonáva s dokonalou presnosťou a na Slovensko jej priniesla práve NeoVízia. Neporušuje sa celistvosť rohovky, je bezpečný a šetrný. Vylepšenou metódou je SMILE PRO®, pri ktorej sa postup skráti na menej ako 10 sekúnd. Laser má obe ramená robotické, takže pacient nepociťuje žiadny pocit izolovanosti a poskytuje mu nový druh komfortu. Od septembra 2022 podstúpilo tento jedinečný zákrok pomocou najmodernejšieho femtosekundového lasera VISUMAX 800 na klinikách NeoVízia v Bratislave v Brne a v Prahe už 3000 pacientov.

Zákrok je kratší, jednoduchší a šetrnejší k pacientovej rohovke

Výrazne urýchli priebeh a má pozitívny dopad na rekonvalescenciu pacientov. „Najrýchlejší femtosekundový laser VISUMAX 800 prináša nové možnosti pre operujúceho lekára. Laser počas operácie SMILE PRO vytvorí v rohovke šošovku len za 10 sekúnd, v porovnaní s 25 sekundami pri predchádzajúcej generácii prístroja. Vďaka tomu je zákrok kratší, pre pacienta jednoduchší a šetrnejší prístup má aj k jeho rohovke. Výrazne stúpla i bezpečnosť, ktorá je dôležitým aspektom refrakčnej chirurgie. Na kompatibilitu prístroja sme si rýchlo zvykli a sme s jeho výkonom nadmieru spokojní,“ hovorí MUDr. Radovan Piovarči, primár Očnej kliniky NeoVízia Bratislava. Celkový čas, ktorý pacient strávi na operačnej sále predstavuje približne 20 minút, a keďže ide o ambulantný zákrok, pacient po ňom odchádza domov.

Už nie je dôvod operáciu odkladať

Zatiaľ čo v minulosti sa s odstránením dioptrií čakalo do pokročilejšieho veku, pokým sa vada ustálila, vďaka metóde SMILE už nie je potrebné operáciu odkladať. „Jednou z výhod modernej refrakčnej laserovej operácie je možnosť kedykoľvek s pribúdajúcim vekom pri zhoršenom stave pacienta, oko znovu operovať, a to aj s odstupom niekoľkých rokov po prvom zákroku. Okrem toho naše kliniky garantujú, že ak pacient podstúpi laserovú operáciu, dostane tzv. doživotnú záruku na laserovú dokorekciu. Ak bude v budúcnosti potrebné a možné dioptrický stav očí korigovať ďalším laserovým zákrokom, klinika ho poskytne bezplatne,“ hovorí MUDr. Radovan Piovarči, primár Očnej kliniky NeoVízia Bratislava. Zákrok je možné vykonať v mladom produktívnom veku, teda už po 18. roku života.

Dôkladné predoperačné vyšetrenie je kľúčové

V rámci jedinečného balíka starostlivosti NeoSMILE PRO® je zaručená doživotná záruka bezplatnej laserovej korekcie, ktorá zahŕňa aj komplexné predoperačné vyšetrenie v trvaní minimálne 2 hodiny, dôkladnú diagnostiku očnej vady optometristom, ako aj vyšetrenie a vyhodnotenie nálezu a konzultáciu s oftalmológom špecializujúcim sa na refrakčnú chirurgiu. Práve dôkladné vyšetrenie je rozhodujúcim faktorom pre úspešný priebeh operácie a znamenité pooperačné výsledky. Dôkazom kvality je i fakt, že behom vyšetrenia aj samotnej operácie sa na starostlivosti pacienta podieľa minimálne 7 odborníkov, ktorí sú zárukou bezpečného a kvalitného života. Samotný zákrok sa vykonáva z bezpečnostných, medicinských aj etických dôvodov vždy najskôr deň po predoperačnom vyšetrení.

        Čo je to…
        • ReLEx SMILE: jedinečná mikroincizná metóda refrakčnej chirurgie pomocou femtosekundového lasera na odstránenie dioptrií

        • SMILE PRO: najpokročilejšia metóda chirurgického zákroku ReLEx SMILE s použitím najrýchlejšieho presného femtosekundového lasera VISUMAX 800, ktorý skracuje čas laserovania na 10 sekúnd, kliniky NeoVízia sú prvé v strednej Európe, ktoré svojim pacientom umožňujú podstúpiť tento jedinečný zákrok

        • NeoSMILE PRO: komplexný balík starostlivosti pre pacientov, ktorý zahŕňa predoperačné vyšetrenie, zákrok, pooperačnú starostlivosť a doživotnú záruku

        Výhody metódy SMILE PRO®
        – zákrok a pooperačné ošetrenie sú bezbolestné,
        – zákrok je veľmi rýchly, laser trvá len 10 sekúnd,
        – minimalizuje sa výskyt dočasného suchého oka alebo nadmerného slzenia,
        – vyššia stabilita výsledku operácie
        – minimálne narušenie pevnosti rohovky

Čo obsahuje balík starostlivosti NeoSMILE PRO®

        • dôkladné a presné predoperačné vyšetrenie
        • vyšetrenie, vyhodnotenie nálezov a konzultáciu s oftalmológom špecializujúcim sa na refrakčnú chirurgiu,
        • výber chirurgického zákroku na mieru,
        • vykonanie operácie patentovanou metódou SMILE PRO certifikovaným chirurgom,
        • vykonanie operácie najskôr 1 deň po predoperačnom vyšetrení (čas na premyslenie a otázky, možnosť vyšetrenia v cykloplégii atď.),
        • bezplatná pooperačná starostlivosť, základné lieky a umelé slzy na pooperačné obdobie,
        • možnosť bezúročných splátok,
        • doživotná záruka na akúkoľvek laserovú korekciu zdarma.     

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber