15.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravySlovenská vláda schválila zvýšenie príspevku na pohreb na 200 eur

Slovenská vláda schválila zvýšenie príspevku na pohreb na 200 eur

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Bratislava, 21. augusta (TASR) – Slovenská vláda v stredu schválila zvýšenie príspevku na pohreb z pôvodných 79,67 eura na 200 eur. Tento krok je súčasťou návrhu novely zákona o príspevku na pohreb, ktorý predložili poslanci SNS, a má za cieľ zlepšiť finančnú podporu pre pozostalých pri zabezpečovaní pohrebu. Nový príspevok by mal vstúpiť do platnosti v januári 2025, pričom vláda uviedla, že v ďalšom legislatívnom procese sa bude riešiť jeho finančné krytie.

Zvýšenie príspevku je motivované potrebou reflektovať infláciu a zmeny cien pohrebných služieb, ktoré za posledných 17 rokov výrazne vzrástli. „Navrhovaná úprava zákona zvyšuje príspevok na pohreb zo sumy 79,67 eura na 200 eur, čím reflektuje infláciu a zmeny cien pohrebných služieb za posledných 17 rokov. Zvýšenie príspevku je nevyhnutné na zmiernenie finančného zaťaženia rodín v období straty blízkej osoby,“ uviedli predkladatelia.

Poslanci SNS v dôvodovej správe spresnili, že zvýšením príspevku by sa mohla zlepšiť finančná podpora pre pozostalých, najmä vzhľadom na rastúce životné náklady, vrátane cien pohrebných služieb. Odhaduje sa, že nový príspevok lepšie pokryje náklady spojené s organizáciou pohrebu, ktoré aktuálna suma nedokáže dostatočne pokryť.

Návrh zákona, ktorý by mal vstúpiť do platnosti od januára 2025, sa zameriava na zabezpečenie väčšej finančnej stability pre pozostalých v týchto náročných obdobiach.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber