14 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyJužná Kórea urýchľuje certifikáciu batérií pre elektromobily po sérii požiarov

Južná Kórea urýchľuje certifikáciu batérií pre elektromobily po sérii požiarov

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Soul, 25. august 2024 (Peniaze24.sk)Juhokórejská vláda oznámila, že urýchli spustenie programu certifikácie batérií pre elektromobily, aby zmiernila rastúce obavy verejnosti po nedávnych požiaroch týchto vozidiel. Certifikačný program sa teraz spustí už v októbri, čo má zaručiť vyššiu bezpečnosť batérií používaných v elektrických vozidlách, uviedol hovorca vládnej strany Sila ľudu (PPP).

Tento krok prichádza po požiari z 1. augusta, kedy sa v bytovom dome vznietil elektromobil značky Mercedes-Benz, čo spôsobilo rozsiahle škody a vyvolalo verejnú paniku. Požiar, ktorý zničil alebo poškodil približne 140 vozidiel a trval osem hodín, prinútil obyvateľov evakuovať sa do núdzových prístreškov.

Vláda zavedie povinnosť pre automobilky, aby identifikovali batérie používané v ich vozidlách. Niektoré automobilky už dobrovoľne začali zverejňovať informácie o výrobcovi batérií, ktoré používajú vo svojich modeloch. Hoci juhokórejskí výrobcovia batérií nemajú problém s poskytovaním týchto informácií, upozorňujú, že verejnosť by nemala automaticky predpokladať, že za každý požiar elektromobilu je zodpovedná batéria.

Niektorí odborníci zdôrazňujú, že zverejňovanie údajov o batériách môže poskytnúť spotrebiteľom viac možností pri výbere, avšak nemusí nevyhnutne zlepšiť bezpečnosť, pretože chýbajú jednoznačné údaje o tom, ktoré značky batérií sú viac náchylné na požiare.

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber