12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyPod Spišským hradom uvedú do prevádzky nabíjacie stanice pre elektromobily

Pod Spišským hradom uvedú do prevádzky nabíjacie stanice pre elektromobily

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

Spišské Podhradie 26. augusta (TASR) – Dve nabíjacie stanice pre elektromobily na parkovisku pod Spišským hradom v meste Spišské Podhradie uvedú do prevádzky v utorok (27. 8.). Boli nainštalované v rámci projektu realizovaného s podporou Európskej únie, ktorého sa zúčastnili partneri z Ukrajiny, Maďarska a Slovenska. TASR o tom informoval primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta.        

„Projekt si dal za cieľ vybudovať v prihraničnom slovensko-ukrajinsko-maďarskom regióne základnú sieť nabíjacích staníc elektromobilov, ktorá by mohla prispieť k zatraktívneniu uvedených regiónov nielen pre domácich, ale aj zahraničných majiteľov elektromobilov. Nabíjacie stanice umožnia súčasné nabíjanie až štyroch elektromobilov s celkovým výkonom štyri krát 22 kilowattov (kW),“ uviedol Kapusta.        

Celková výška oprávnených nákladov projektu realizovaného z programu HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 predstavuje 937.170,18 eura. Celková výška finančného príspevku riadiaceho orgánu je 843.453,16 eura.        

Partner z Ukrajiny, ktorým je Factory of investment Projects (FIP) Ukrajina, získal takmer 362.000 eur, KIÚT Regional Development Association z Maďarska takmer 195.000 eur a Centrum prvého kontaktu Michalovce získalo viac ako 287.000 eur.        

„Finančné náklady za mesto neboli žiadne. Mesto dalo pozemok a robilo inžinierske služby k projektovej dokumentácii, stavebnému povoleniu a pripojeniu na elektrickú sieť. Zároveň zabezpečuje bezpečnosť a poriadok v danom priestore. Priestor je pod kamerovým systémom,“ dodal Kapusta.

TASR
Tento článok sme prevzali z TASR. Snažíme sa prinášať vám presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na prava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber