14.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodRealitySyndróm nezdravých budov môže ohroziť zdravie a znížiť pracovnú produktivitu

Syndróm nezdravých budov môže ohroziť zdravie a znížiť pracovnú produktivitu

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...
  • Syndróm nezdravých budov (SNB) spôsobuje zdravotné problémy, ktoré môžu ovplyvniť kvalitu života a pracovnú produktivitu.
  • Digitálna správa budov by mohla pomôcť pri riešení problémov spojených so SNB, vrátane monitoringu kvality vnútorného prostredia.
  • Až 80 % zamestnancov vo Veľkej Británii a na Novom Zélande vykazuje príznaky SNB, čo vedie k zvýšenej chorobnosti a zníženej produktivite.

Bratislava, 26. augusta (Peniaze24.sk)Syndróm nezdravých budov (SNB) je stav, ktorý môže spôsobovať rôzne zdravotné problémy, ovplyvňujúce kvalitu života a pracovný výkon. Podľa platformy PlanRadar, ktorá sa zameriava na digitalizáciu správy nehnuteľností, by mohla digitálna správa budov pomôcť pri riešení týchto problémov.

Ľudia v súčasnosti trávia až 90 % svojho času vnútri budov, čo robí kvalitu vnútorného prostredia kľúčovou pre ich zdravie a produktivitu. Syndróm nezdravých budov sa často prejavuje príznakmi, ako sú bolesť hlavy, podráždenie očí, problémy s koncentráciou a únava. Tieto symptómy často miznú po opustení budovy, čo naznačuje, že kvalita vnútorného prostredia je kľúčová.

Podľa regionálneho manažéra platformy PlanRadar pre Slovensko, Adama Heresa Vostárka, problémy s vnútorným prostredím môžu prameniť z nedostatočného vetrania, neefektívnych klimatizačných systémov a nadmernej vlhkosti, ktorá podporuje rast plesní. Digitálna správa budov by mohla byť riešením, ktoré umožní komplexný monitoring a rýchlu identifikáciu problémov, čo môže pomôcť nielen pri ochrane zdravia užívateľov, ale aj pri zlepšení celkového stavu budov a ich efektívnej údržbe.

Tabuľka: Vplyv syndrómu nezdravých budov na zdravie a produktivitu

Príznaky SNBDôsledky na pracovný výkon
Bolesť hlavyZnížená koncentrácia a efektivita
Podráždenie očíZvýšená únava a zhoršené videnie
Problémy s koncentráciouNižšia produktivita a chybovosť
ÚnavaZvýšená chorobnosť a absencie

Zlepšenie kvality vnútorného prostredia pomocou digitalizácie správy budov môže byť kľúčovým krokom k zlepšeniu zdravia zamestnancov a zvýšeniu ich produktivity. Včasná identifikácia problémov a ich riešenie môže nielen zvýšiť komfort užívateľov budov, ale aj znížiť ekonomické náklady spojené s ochoreniami a nízkou produktivitou.

Kľúčové slová: syndróm nezdravých budov, PlanRadar, kvalita vnútorného prostredia, digitalizácia budov, zdravie a produktivita

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber