12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravySAE žiadajú Francúzsko o konzulárnu podporu po zadržaní CEO Telegramu Pavla Durova

SAE žiadajú Francúzsko o konzulárnu podporu po zadržaní CEO Telegramu Pavla Durova

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...
  • SAE požadujú okamžitú konzulárnu pomoc pre Pavla Durova, ktorý bol zadržaný vo Francúzsku kvôli údajným trestným činom spojeným s aplikáciou Telegram.
  • Francúzske úrady tvrdia, že zadržanie je súčasťou nezávislého právneho procesu a nie je politicky motivované.

Abú Zabí, 27. augusta (Peniaze24.sk)Spojené arabské emiráty (SAE) vyzvali Francúzsko, aby urýchlene poskytlo konzulárnu podporu Pavlovi Durovovi, zakladateľovi a generálnemu riaditeľovi Telegramu, po jeho nedávnom zadržaní. Durov, ktorý je občanom SAE, bol zadržaný v sobotu 24. augusta na letisku Paríž-Le Bourget. Toto zadržanie súvisí s prebiehajúcim súdnym vyšetrovaním 12 údajných trestných činov spojených s jeho populárnou aplikáciou Telegram, ako informovala parížska prokuratúra.

Časová os udalostí vedúcich k Durovovmu zadržaniu

  • 24. augusta 2024: Durov je zadržaný na letisku Paríž-Le Bourget francúzskymi úradmi.
  • 25. augusta 2024: Francúzske justičné orgány predlžujú Durovovo zadržanie v rámci prebiehajúceho vyšetrovania údajných trestných činností spojených s aplikáciou Telegram.
  • 27. augusta 2024: Ministerstvo zahraničných vecí SAE vydáva vyhlásenie, v ktorom vyzýva Francúzsko, aby poskytlo všetky potrebné konzulárne služby Durovovi.

V utorok vydalo Ministerstvo zahraničných vecí SAE vyhlásenie, v ktorom zdôraznilo, že „pozorne sleduje“ situáciu a „predložilo žiadosť francúzskej vláde o urýchlené poskytnutie všetkých potrebných konzulárnych služieb.“

„Zaistenie blahobytu a ochrany našich občanov je pre SAE najvyššou prioritou,“ uviedlo ministerstvo, pričom zdôraznilo dôležitosť konzulárnej podpory v takýchto prípadoch.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa k záležitosti vyjadril, že Durovovo zadržanie je súčasťou nezávislého súdneho procesu a nie je politicky motivované. Macron potvrdil záväzok Francúzska k slobode prejavu, pričom zdôraznil, že takéto slobody musia fungovať v rámci právneho rámca, ktorý chráni občanov a zaručuje ich základné práva.

SAE a Francúzsko majú dlhoročný a úzky politickóy a vojenský vzťah, pričom Francúzsko prevádzkuje námornú základňu v Abú Zabí a poskytuje SAE pokročilé vojenské vybavenie, vrátane tankov Leclerc a stíhačiek Rafale.

Podľa informácií od FinanceFlashNews sú tieto udalosti súčasťou širšieho vývoja, ktorý má potenciálne dôsledky pre Telegram a jeho globálnu používateľskú základňu.

Kľúčové slová: Pavel Durov, Telegram, konzulárna podpora SAE, francúzsky právny proces, sloboda prejavu

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber