17.5 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyPSK opravil úseky ciest v okresoch Sabinov, Stará Ľubovňa a Snina

PSK opravil úseky ciest v okresoch Sabinov, Stará Ľubovňa a Snina

Date:

Najnovšie články

Francúzske vinice zasiahli mrazy, hrozí nedostatok vína

Paríž, 8. októbra (TASR) – Nečakané mrazy, ktoré postihli...

Čína zavádza odvetné clá na európsku brandy

Peking, 8. október (TASR) – V eskalujúcom obchodnom spore...

Čína neoznámila nové stimuly a sklamala trhy

        Peking 8. októbra (TASR) - Čína v utorok uviedla,...

Ceny ropy klesli po náraste: Obchodníci zbierajú zisky

Singapur, 8. október (TASR) - Po výraznom náraste cien...

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

        Prešov 27. augusta (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) opravil v kraji ďalšie nevyhovujúce úseky. Tentoraz prešli renováciou vozovky v okresoch Sabinov, Stará Ľubovňa a Snina. Zrekonštruovalo sa v nich necelých šesť kilometrov ciest, do ktorých krajská samospráva z vlastných zdrojov investovala takmer 830.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.
        Rekonštrukcie jednotlivých úsekov prispeli podľa jej slov k zabezpečeniu plynulosti cestnej premávky a zvýšeniu bezpečnosti a komfortu jej účastníkov.
        „Modernizáciou konkrétne prešla vozovka cesty tretej triedy medzi Ražňanmi a Jarovnicami v okrese Sabinov, ktorá bola v nevyhovujúcom stave. Asfaltérska čata Správy a údržby ciest PSK tu zrealizovala položenie obrusnej vrstvy vozovky v dĺžke 1161 metrov. Na jej renováciu pritom použila 1081 ton asfaltového betónu. Aplikovala aj spojovací asfaltový postrek na ploche s rozmerom 6700 štvorcových metrov. S plánovaným dosypaním krajníc ide o cestné práce za 144.000 eur,“ uviedla Jeleňová.
        V tomto okrese získal nový šat aj 1,8-kilometrový úsek na ceste tretej triedy Ražňany – Uzovský Šalgov. Predchádzalo tomu odfrézovanie vozovky poznačenej deformáciami a následne položenie novej obrusnej vrstvy z asfaltového betónu. V závere rekonštrukcie tu pribudlo aj vodorovné značenie. Náklady predstavujú 213.000 eur.
        „Obnovenú vozovku má i cesta druhej triedy s označením 558 v intraviláne obce Kolbasov v Sninskom okrese. Za 270 kalendárnych dní sa tu opravil 1279 metrov dlhý úsek vozovky aj šesť priepustov, a to s cieľom zlepšenia odtokových pomerov dažďovej vody pod samotnou komunikáciou. Do týchto stavebných prác a vodorovného značenia PSK investoval 258.000 eur,“ doplnila Jeleňová.
        Ako doplnila, v týchto dňoch sa takisto opravil takmer jeden a pol kilometra dlhý úsek v slovensko-poľskom pohraničí na ceste tretej triedy medzi Malým Lipníkom a Legnavou v okrese Stará Ľubovňa. Vykazoval plošné deformácie a poruchy a nespĺňal kvalitatívne a bezpečnostné opatrenia. Položil sa tu nový asfaltový koberec a zrealizovalo sa dopravné značenie. Stalo sa tak za 60 kalendárnych dní a v rozpočtovom náklade 213.000 eur, dodala Jeleňová.

TASR
Tento článok sme prevzali z TASR. Snažíme sa prinášať vám presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na prava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber