12.3 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravyObyvatelia Slovenska sa obávajú, že prídu o prácu kvôli digitalizácii

Obyvatelia Slovenska sa obávajú, že prídu o prácu kvôli digitalizácii

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

        Bratislava 11. septembra (TASR) – Zamestnanci sa obávajú, že kvôli digitalizácii budú nahradení softvérmi. Avšak tieto obavy sú zbytočné, pretože väčšinou im je v takomto prípade pridelená iná pracovná pozícia. Uviedol to odborník na digitalizáciu zo spoločnosti AMCEF Milan Cák.
        „Okrem toho, že zamestnanci vo všeobecnosti nemajú radi zmeny a neradi sa učia nové veci, boja sa, že kvôli digitalizácii budú nahradení softvérmi, pretože dobre vytvorený softvér dokáže úplne eliminovať manuálne prepisovanie akýchkoľvek dát a dokumentov do systémov a tým pádom môže ohroziť ich pracovné miesta,“ uviedol Cák.
        Tieto obavy sú však podľa neho zbytočné. Je pravda, že digitálna transformácia dokáže zrušiť nadbytočné pracovné pozície. Cák však vysvetlil, že zo skúseností pri stovke firiem sa dá povedať, že majitelia neradi prepúšťajú zamestnancov, ktorí sú vo firme už roky a dobre ju poznajú. Väčšinou im je pridelená zaujímavejšia a kreatívnejšia práca, ktorá posunie firmu na vyššiu úroveň.
        „Konkrétny príklad ilustruje firma poskytujúca dopravnú asistenciu. Pred digitalizáciou boli vo firme vyčlenení dvaja zamestnanci, ktorí manuálne spracovávali zmluvy s tisíckami ich partnerov. Po zavedení nového systému sa celý tento proces automatizoval, takže títo zamestnanci už neboli viac potrební. Namiesto toho, aby boli prepustení, sa teraz vo firme venujú zlepšovaniu starostlivosti o partnerov,“ dodal odborník.

TASR
Tento článok sme prevzali z TASR. Snažíme sa prinášať vám presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na prava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber