14.8 C
London
utorok, 8 októbra, 2024
ÚvodSpravySpaceX vlastní Bitcoin za 500 miliónov USD, rovnako ako Tesla

SpaceX vlastní Bitcoin za 500 miliónov USD, rovnako ako Tesla

Date:

Najnovšie články

Automobilové giganty varujú, clá na čínske autá môžu rozpútať obchodnú vojnu

Berlín/Brusel, 4. októbra (TASR) – Nemecké automobilové značky Volkswagen...

Constellation Brands na vzostupe: Zisk a tržby prekonali očakávania

Victor, 4. októbra (TASR) – Svetový gigant na trhu...

Inflácia v eurozóne na historickom minime, ECB zvažuje ďalšie kroky

Madrid, 4. októbra (TASR) – Dobré správy prichádzajú z...

V stredisku Bachledka budujú 6-sedačkovú lanovku, vznikne tam národné centrum

        Ždiar 4. októbra (TASR) - V lyžiarskom stredisku v...

Väčšina rizík na trhu naznačuje skôr rast cien palív ako ich pokles

        Bratislava 4. októbra (TASR) - V súčasnosti je vývoj...

14. september 2024SpaceX, vesmírna spoločnosť vedená miliardárom Elonom Muskom, rozšírila svoje portfólio investícií o Bitcoin v hodnote približne 500 miliónov USD, informuje Arkham Intelligence. Musk, ktorý je už dlho fanúšikom kryptomien, ukazuje, že jeho záujem o digitálne aktíva nekončí iba pri Tesle, ktorá má tiež veľké zásoby Bitcoinu.

Prelomové úspechy SpaceX

Tento týždeň bol pre SpaceX mimoriadne úspešný. Spoločnosť uskutočnila prvú komerčnú vesmírnu prechádzku, keď inžinierka Sarah Gillis vystúpila do vesmíru vo výške viac ako 700 kilometrov nad Zemou. Oslavy tohto úspechu zaplavili sociálne siete, najmä platformu X (bývalý Twitter), ktorú tiež vlastní Musk.

Popri tom Musk oznámil svoje ďalšie veľké plány. Už o dva roky by mali byť pripravené prvé neobsadené vesmírne lode, ktoré poletia na Mars. Tento projekt je súčasťou jeho vízie vybudovať na červenej planéte sebestačné mesto, čo by mohlo predstavovať obrovský krok pre ľudstvo.

Byrokracia spomaľuje lety do vesmíru

Hoci plány na Mars vyzerajú sľubne, Musk v posledných tweetoch upozornil na byrokratické prekážky, ktoré spomaľujú ďalšie testovacie lety. Napriek týmto problémom je jasné, že SpaceX pokračuje v svojom odvážnom napredovaní, a to nielen vo vesmíre, ale aj v kryptosvete.

Bitcoinová stratégia SpaceX

Podľa údajov Arkham Intelligence má SpaceX, podobne ako Tesla, značnú Bitcoinovú rezervu. V súčasnosti sa jej hodnota odhaduje na 500 miliónov USD. Táto investícia nie je prekvapujúca vzhľadom na Muskove predchádzajúce vyjadrenia o kryptomenách. Okrem jeho ambícií posúvať hranice vesmírnych technológií je tiež aktívnym hráčom na kryptotrhu.

Musk jasne dokazuje, že budúcnosť nevidí iba v kolóniách na Marse, ale aj v digitálnych menách, ktoré môžu hrať kľúčovú úlohu v nových ekonomických modeloch.


Kľúčové slová:
SpaceX, Bitcoin, Elon Musk, Tesla, vesmírne prechádzky, Mars misia, kryptomeny, budúcnosť vesmíru

Peniaze24https://peniaze24.sk
Tento článok napísala redakcia Peniaze24. Snažíme sa prinášať presné a aktuálne informácie zo sveta financií a investovania. Ak v článku nájdete akúkoľvek chybu, dajte nám prosím vedieť na oprava@peniaze24.sk. Vaše postrehy sú pre nás cenné a pomôžu nám zlepšovať kvalitu nášho obsahu.

PREMIUM KLUB

- Všetky články bez obmedzení.

- Exkluzívny investičný obsah.

.- Investujte múdro s expertmi.

Náš výber